Standuri expoziționale – Design și creativitate

Standurile expoziționale sunt modalități excelente de promovare a unui business, produs sau serviciu. De aceea, construcția acestora este una dintre cele mai folosite tehnici de publicitate, datorită impactului vizual pe care ele îl pot avea. Astfel, design-ul general este foarte important, deoarece acesta este primul contact cu cei care vor vizita standul respectiv. Modalitatea de prezentare poate fi diferită, în funcție de opțiunile celui care inițiază proiectul – prin urmare, orice sisteme de construcție trebuie să se alinieze acestor cerințe specifice, pentru a fi elaborate cât mai precis. De cele mai multe ori, se apelează la o echipă specializată în a crea concepte și standuri personalizate.

  • Cum se pune la punct un proiect de stand expozițional sau de mobilier comercial?

În realizarea unor standuri expoziționale sau a unui mobilier comercial, pentru promovarea unor magazine, firme sau produse, primul pas care trebuie făcut este materializarea conceptului. Acesta este realizat de către scenograf sau arhitect, prin elaborarea unei schițe, a unei machete sau a unui desen, care să cuprindă toate detaliile tehnice și vizuale ce trebuie regăsite în rezultatul final. Apoi, împreună cu inginerii și tehnicienii colaboratori, proiectul propus este analizat din toate punctele de vedere, pentru a se stabili care sunt procedeele necesare de construcție și proiectare. De asemenea, în această fază de lucru, se analizează care este necesarul de materiale și resurse, pentru a eficientiza la maxim procesul.

  • Ce tipuri de standuri expoziționale există?

Deși, uneori, clienții preferă să apeleze la standuri expoziționale de închiriat, fiindcă sunt bazate pe module standard predefinite și sunt mai simplu de obținut, cele construite de la 0 sunt mai avantajoase din punct de vedere al originalității. Astfel, un mobilier creat și conceput pe baza unor indicații clare poate fi mai atractiv și mai special, datorită faptului că se ține cont de toate cerințele inițiale, alcătuindu-se, în același timp, o construcție unică și aparte. Există variante portabile sau mobile, care pot fi extrem de utile în situația în care instalarea trebuie să fie rapidă și eficientă – aceste dorințe trebuie cuprinse în schița proiectului, iar echipa de specialiști va acționa în consecință. Așadar, nu este necesar doar un bun raport calitate-preț, ci și o imagine ideală, care să reprezinte un pas benefic pentru atingerea scopurilor propuse.

Standuri pentru expoziții – Materiale și tehnici folosite

  • Ce materiale sunt utilizate în construcția standurilor?

În general, toate categoriile de standuri și construcții de prezentare sunt realizate din materiale ușoare, care să permită montarea imediată, dar și personalizarea prin printarea sau decorare cu materialele publicitare dorite. Se folosesc, așadar, materiale plastice precum plexiglas, stiplex, forex, stadur, poliplan sau mesh, împreună cu profile speciale metalice, de aluminiu, care să poată fi modulare și ușor de îmbinat. În cazul în care clientul este producător de materiale – rășini, vopseluri, mase lemnoase, materiale metalice – acestea pot fi folosite în procesul de construcție, având, în același timp, rol de reclamă și de exemplificare a modului de întrebuințare.

  • Ce tehnici se folosesc pentru crearea pieselor componente?

În funcție de caracteristicile proiectului, se vor utiliza tehnici specifice, precum sudură, debitare CNC cu laser, lipire la cald, termoformare, prinderi mecanice sau rapide. Acestea sunt folosite de către profesioniști într-o manieră specializată, în condiții de siguranță. Toate aceste proceduri au scopul de a crea un stand expozițional atipic, care să aibă un design aparte. Cu ajutorul tehnicienilor și artiștilor implicați în proces, rezultatul final va reprezenta, în sine, o modalitate eficientă de promovare vizuală, care poate fi un avantaj pentru respectivul business.

  • În cât timp se poate realiza un stand expozițional?

Standul expozițional trebuie să se integreze în spațiul în care va fi amplasat, fie că este interior, fie că este exterior. Astfel, dimensiunile și caracteristicile acestuia trebuie să fie conforme cu specificul evenimentului, din toate punctele de vedere. În concluzie, ținând cont de aceste detalii, gradul de complexitate a proiectului poate fi mai mare sau mai mic. Prin urmare, realizarea sa poate dura între 3 săptămâni și 2 luni, în funcție de aceste variabile, care țin atât de elaborarea elementelor constituente, cât și de formarea unui ansamblu coerent din punct de vedere estetic, care să se potrivească în cadrul în care va fi instalat.

Stand expozitional Copac - proiect finalizat

Stand expozitional Copac - proiect finalizat

Scaune suspendate colorate in forma de ou 1

Scaune suspendate colorate in forma de ou 1

Scaune suspendate roz si albastru in forma de ou 2

Scaune suspendate roz si albastru in forma de ou 2

Stand expozitional - Birou rotativ si scaune bicicleta cu aripi de inger

Stand expozitional - Birou rotativ si scaune bicicleta cu aripi de inger

Stand expozitional - Copac - proiect in lucru

Stand expozitional - Copac - proiect in lucru

Scaune suspendate rosu si roz pentru copii 5

scaun balansoar, expozitie, standuri expozitionale

Scaun suspendat roz in forma de ou 3

Scaun suspendat roz in forma de ou 3

Scaune suspendate colorate in forma de ou 1

standuri expozitie, mobilier expozitie

Stand expozitional - Birou rotativ si scaune bicicleta - proiect in lucru 2

stand expozitional, stand cerf, om pe bicicleta, altax

Stand expozitional Birou rotativ si scaune bicicleta - in lucru

Stand expozitional Birou rotativ si scaune bicicleta - in lucru

Scaun suspendat bleu cu interior rosu in forma de ou 4

a