Sculptură originală pentru un decor complex și unic – Monumente și totemuri

Orice proiect care necesită prezența unui decor trebuie să treacă printr-o serie de idei, tehnici și procedee pentru a se ajunge la rezultatul dorit. Fie că acesta este elaborat pentru teatru, film sau televiziune, fie că are ca scop crearea unui stand expozițional sau cadru de eveniment, cel mai important este să fie rezistent și, mai ales, realizat în mod profesionist. Înainte de a cere ajutorul unei echipe avizate, trebuie ca toate detaliile viziunii stilistice să fie puse la punct – prin alcătuirea unei schițe care să cuprindă dimensiunile, aspectul și caracteristicile obiectului dorit. Așadar, odată ce acest prim pas este îndeplinit, totul poate fi predat către profesioniștii care vor lucra la întocmirea propriu-zisă a sculpturii.

  • Cine sunt cei care te pot ajuta în procesul de realizare a proiectului?

Poți apela cu încredere la o echipă de specialiști care se va ocupa cu proiectarea și, mai apoi, cu materializarea planului. Produsele pot fi diferite conform cerințelor clientului – artistul, arhitectul sau scenograful – și vor fi create ținându-se cont de toate preferințele acestuia. În funcție de gradul de complexitate, poate fi necesară implicarea unor profesioniști din diferite zone de expertiză – ingineri de structură, proiectanți, tehnicieni, designeri, artiști plastici etc.

  • Care este modul de lucru pentru o sculptură sau a unui monument?

După primirea proiectului, se va face o machetă a monumentului dorit și, apoi, se va introduce într-un program CAD, printr-o metodă de scanare 3D, pentru a putea fi vizualizat în ansamblu. Următorul pas va fi design-ul și realizarea în mărime naturală – procedee care implică o multitudine de tehnicieni și artiști care vor contribui la obținerea obiectului solicitat.

  • Din ce materiale sunt alcătuite aceste sculpturi?

Orice monument arhitectural poate fi construit cu ajutorul unor materiale specifice, care sunt esențiale, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, acestea trebuie să fie rezistente și solide, indiferent de cadrul în care vor fi amplasate. Chiar dacă destinația lor finală va fi un spațiu exterior sau interior, este recomandat ca sculptura respectivă să fie potrivită pentru locul ales. De exemplu, în cazul celor utilizate pentru spectacole în aer liber, concerte sau expoziții exterioare, materialele folosite trebuie să fie adecvate pentru eventualele intemperii care pot apărea – ploaie, ninsoare, vânt etc. Prin urmare, în funcție de acești factori semnificativi, pot fi folosite metale precum inox, corten, alamă sau cupru, dar și rășini acrilice, policarbonat compact sau rășini epoxidice.

Monumente și sculpturi diverse pentru orice tip de eveniment!

Atunci când ai un proiect pe care îl vrei realizat în scurt timp, este recomandat să ții cont și de câteva detalii suplimentare. Atât transportul produsului final, cât și timpul necesar realizării acestuia pot schimba fundamental acțiunile ulterioare. De aceea, este bine să știi câteva lucruri despre acești doi factori:

  • Cum va fi transportată sculptura?

Mai ales în cazul unor deplasări sau evenimente multiple, care vor avea loc în diferite zone geografice, trebuie să iei în considerare transportul. În general, sculptura în piatră sau monumentele create din granit ori marmură pot da bătăi de cap când vine vorba despre mutarea lor în altă locație. În concluzie, poate fi mai avantajos să optezi pentru variante eficiente, alcătuite din materiale mai ușoare (metale sau polistiren), care să fie facil de deplasat dintr-o parte în alta.

  • Care este timpul necesar realizării unui proiect?

Ținându-se cont de complexitatea și caracteristicile tehnice ale proiectului propus, elaborarea acestuia poate dura între 4 și 10 luni. Totuși, aceste numere se pot schimba în funcție de design-ul și stilul cerut. De exemplu, dacă ai nevoie de monumente clasice, precum statui care să înfățișeze eroi, crearea lor trebuie să fie extrem de specifică, pentru a se putea alinia esteticii respective. În acest proces, poate fi nevoie de intervenția suplimentară a unor artiști plastici, care să se ocupe de detalii și finisaje. Așadar, timpul de lucru poate fi mai mic în cazul unor cerințe minime, atât ca dimensiuni, cât și ca impact vizual, dar se poate mări proporțional cu creșterea numărului de preferințe sau targeturi care trebuie îndeplinite. Toate aceste informații pot fi furnizate de către specialiștii care se vor ocupa de proiectare și realizare – ei îți vor putea estima durata aproximativă a procesului, după ce vor consulta schița și propunerea.

Monument - Gigant schelet metalic

Monument - Gigant schelet metalic

Monument - Gigant schelet metalic

Monument - Gigant schelet metalic 2

Glog pamantesc - municipiul Bucuresti

Glog pamantesc - municipiul Bucuresti

Clopot urias - schelet metalic - etapa 1

Clopot urias - schelet metalic - etapa 1

Monument - Clopot urias - proiect finalizat

Monument - Clopot urias - proiect finalizat

Monument cal - schelet metalic

Monument cal - schelet metalic

Monument cal - schelet metalic 2

Monument cal - schelet metalic 2

Glog pamantesc - municipiul Bucuresti

Glog pamantesc - municipiul Bucuresti 2

Glog pamantesc - municipiul Bucuresti

Glog pamantesc - municipiul Bucuresti 3