Cine este Altax? – Istoric și viziune

ALTAX este o companie înființată în anul 2000, fiind o societate cu capital integral privat, specializată pe producția de decor, sculpturi și monumente, dar și elemente de recuzită sau butaforie pentru teatru, film, spații expoziționale, evenimente, festivaluri, concerte, divertisment sau televiziune. De asemenea, echipa Altax realizează și structuri metalice, scenotehnică, standuri, instalații sau scene de diferite tipuri (mobile, fixe, rotative etc.).

Compania Altax are la activ numeroase proiecte scenografice de anvergură, atât naționale, cât și internaționale, cu ajutorul cărora și-a creat experiență și statut pe piața de profil. În portofoliul său pot fi regăsite peste 350 de proiecte, în care a colaborat cu instituții importante din România și din străinătate, de-a lungul a 20 de ani de experiență. Viziunea sa îmbină cunoștințe de artă, tehnică și geometrie, cu înclinația către creativitate, precizie și structură, având ca scop crearea unor produse de înaltă calitate, care să poată fi folosite în mod eficient pentru cât mai mult timp. Echipele de profesioniști țin cont de cerințele clienților și lucrează împreună pentru a obține cel mai bun rezultat – astfel, în fiecare proces de lucru sunt implicați pictori, sudori, tâmplari, tehnicieni, sculptori, ingineri și mulți alți specialiști care au un rol important în fiecare proiect în parte.

Cum te poate ajuta Altax în elaborarea proiectului tău?

În realizarea proiectului tău scenografic sunt folosite doar materiale de calitate, prin intermediul cărora sunt create structuri rezistente, solide, dar și plăcute din punct de vedere vizual. Indiferent de dimensiuni, executarea lor este bine planificată și pusă la punct, pentru a putea materializa chiar și ideile care au un grad înalt de complexitate. Orice cerință a clientului este luată în considerare și se ține cont de fiecare detaliu în procedeele de prelucrare, construcție, sudură și îmbinare a tuturor elementelor constituente. Execuția lucrării se face pe bază de comandă – în primă fază, este consultată schița propusă, iar, apoi, se evaluează și se stabilesc toate detaliile care necesită o atenție deosebită în procesul de creație. După ce structura este gata, se lucrează la finisarea tuturor aspectelor care țin de partea vizuală.

 • Ce fel de construcții și elemente pot fi alcătuite?

În funcție de specificitățile proiectului tău, Altax te poate sprijini în crearea unui decor complex și complet. Fie că ai nevoie de structuri metalice rezistente, scene, podiumuri, grinzi, stâlpi sau schelete pentru standuri expoziționale sau concerte, fie că vrei elemente de mici și medii dimensiuni, precum butaforie, monumente, decorațiuni sau recuzită, totul poate fi dus la bun sfârșit cu ajutorul echipei. Fiecare obiect sau produs este testat și verificat, pentru a îndeplini toate normele de siguranță necesare utilizării și reutilizării sale la cele mai înalte standarde. Pentru a obține rezultate cât mai precise și mai calitative, sunt folosite echipamente tehnice avansate, care asigură rezistența obligatorie, atât pentru condiții indoor, cât și pentru outdoor. Tehnologia folosită este de ultimă generație, iar procesele de construcție sunt atent supravegheate și analizate, pentru a elimina orice formă de risc ulterior. Așadar, nu trebuie să te îngrijorezi – toate proiectele sunt realizate menținând un echilibru perfect între design, siguranță, eficiență și rigoare.

 • Ce proiecte au fost realizate până acum de Altax?

În vasta experiență acumulată în 20 de ani, Altax a finalizat numeroase proiecte, simple, medii sau dificile, atât pe plan național, cât și pe plan mondial. Printre colaboratori se află instituții cunoscute, care cer calitate și profesionalism. Cele mai impresionante construcții și scenografii au fost realizate pentru teatru, operă, evenimente sportive sau filme. Acestea au reprezentat cadrul perfect pentru crearea unor ansambluri complexe și structuri de amploare. Iată câteva exemple de astfel de proiecte importante:

 • The “I. L. Caragiale” National Theatre of Bucharest
 • Bulandra Theatre Bucharest
 • Metropolis Theatre Bucharest
 • Hungarian Theatre of Cluj
 • Radu Stanca National Theatre of Sibiu
 • The Romanian National Opera, Iași
 • Athens: The Opening Ceremony of the Olympics Games (elemente de decor)
 • München: Tollwood, “Peter Pan” (decor)
 • Tokyo: Opera Theatre Konnyakuza
 • Luxembourg: Théâtre d’Esch, “Woyzeck” (decor)
 • Luxembourg: Summer Paralympics (elemente de decor)
 • Sank Petersburg: Baltic House Festival Theatre, “A Midsummer Night’s Dream”
 • Ljubljana: SNG Drama, “War and peace”
 • Tokyo: Metropolitan Theatre of Tokyo, “Richard III” (decor)
 • Oslo: Folketeateret Oslo, “The Phantom of the Opera”
 • Oslo: Folketeateret Oslo, “Sound of music”

echipa altax - despre noi - scantei albastre sudura

echipa altax - despre noi - scantei albastre sudura

ehipa altax - despre noi - priect scena finalizat

ehipa altax - despre noi - priect scena finalizat

echipa altax - despre noi - scantei sudura metale

echipa altax - despre noi - scantei sudura metale

Structuri metalice scena

echipa altax - despre noi - structuri metalice scena

Proceduri montaj scena

echipa altax - despre noi - proceduri montaj scena - sudura