elisabeta-bam

Despre noi

Prin elementele scenografice executate de noi  dam viata  viziuniilor regizorale si materializam imaginatia   scenografica , imbinarea acestora concurand la  desavarsirea viziunii artistice .
La realizarea  lucrarilor sunt respectate  prevederile  standardelor in vigoare pentru fiecare  tip de lucrare in parte.
Interesul societatii noastre pentru respectarea  angajamentelor asumate  se manifesta  prin atentia  cu care sunt selectionate  materialele si  mijloacele tehnice  specifice  impuse de scopul functional , pentru asigurarea nivelului calitativ si a ritmului de executie necesar respectarii termenelor  contractuale .
In decursul celor aproapre 15 ani de experienta  ALTAX , societate cu capital integral privat , a colaborat cu  multe institutii artistice din strainatate si din tara
Printre lucrarile mai importate executate pentru parteneri externi putem enumera  constructia de decoruri pentru teatre din Germania, Japonia , Luxemburg
In etapa  de subcontractare am colaborat la executia de decoruri   si elemente scenografice  pentru spectacole  puse-n scena la Orange, Paris, Berlin, Amsterdam si altele
In anul 2004 , deasemenea in calitate de subcontractant , am executat  o  parte dintre elementele  de decor participante la Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice  desfasurate la Atena
In cea mai mare parte actualii nostrii clienti sunt din Romania si fara  pretentia de a fi mentionat    toate teatrele cu care colaboram frecvent , putem aici aminti teatrul National I.L.Caragiale -Bucuresti ,   Teatrul Maghiar  de stat din Cluj , Teatrul Municipal L.S.Bvulandra din Bucuresti , Teatrul V.Alescandri – Iasi  , teatrul Radu Stanca din Sibiu , Teatrul tineretului Metropolis deasemenea din Bucuresti , Opera Nationala Iasi ,   etc
Putem sugera obtinerea de referinte de la oricare dintre entitatile culturale mai sus amintite

La inceput a fost un atelier unde se confectionau scaune si prestari servicii pentru amenajari interioare
Apoi intr-o zi am primit o comanda pentru executia catorva elemente de decor necesare spectacolului ”Oameni si soareci ’’–pentru Opera Bregentz
Decorul a fost apreciat si am inceput sa primim comenzi pentru executia de elemente scenografice.
La inceput a fost greu, totul era nou, necunoscut, fiecare material trebuia studiat si orice tehnica de asamblare trebuia disecata.
Experienta isi pune amprenta si in timp transformi in obligatie asumata cucerirea materialelor si a tehnicilor novatoare .
Am plecat de la subcontractarea de elemente disparate si am ajuns sa executam decoruri pentru spectacole intregi.
Toti pasii parcursi am incercat sa-i fac cu insemnatate , am plecat de la un spatiu inchiriat si am ajuns dupa 14 ani de experienta sa ne mandrim cu ateliere proprii , cu dispozitive si utilaje care manuite cu abilitate sunt capabile sa dea forma oricarei idei .

In mediul  concurential actual  consider  ca succesul unei companii  de piata este datorat in principal  calitatii  serviciilor prestate  si a lucrarilor executate .
Definesc ca valori  fundamentale , ce  se remarca la fiecare dintre colaborarile noastre  , repectul fata de partenerii contractuali  si devotamentul  dedicat fiecarui proiect  in parte .
Fiecare lucrare sau client  beneficiaza in egala masura  de profesionalismul necesar  desavarsirii  si punerii in practica  a viziunii artistice . Fie butaforie sau confectii metalice de mari proportii , spatiu expozitional  sau  orice alt activitate  de advertising ori  entertainment , daca supunem atentiei  scopul proiectului se va constata cu usurinta atingerea de fiecare data a scopului urmarit .
Fiecare regizor sau  scenograf are propria conceptie  asupra  lucrarii care sta la baza realizarii spectacolului . Noi primim perspectiva acestora exprimata sub forma scrisa  si concretizata in schite, desene, planse tehnice si chiar machete la scara .
Apoi intra in scena domeniul nostru de activitate , constructia si optimizarea tehnica
Fiecare element scenografic trebuie studiat , executat si integrat in ansamblu artistic.

Toate acestea se realizeaza prin aportul unei intregi echipe care concura la materializarea unei intregi lumi . Implicarea specialistilor este vitala, nu poti  construi o structura metalica  fara ingineri practicieni in  implicatii  structurale , nu poti modela fara aportul  unui  sculptor si nu poti simula  realul fara contributia unui pictor , asa cum nu poti da forma pamantului fara implicarea unui ceramist. Toate meseriile se imbina si armonia creata  satisface  ochiul spectatorului , un pod firav in aparenta poate sustine  o armata  de dansatori , un panou decorat  pare un zid innaccesibil si  vechi de peste 100 de ani… nimic nu este intamplare , nimic nu este la fel. Executia  lucrarilor se realizeaza  pe baza de comanda si se  armonizeaza cu posibilitatea  de asigurare  de catre beneficiar a resurselor financiare.